De analyse laat zien dat klimaatbeleid in Nederland in 2020, de emissies van zwaveldioxide (SO2) kan verminderen van 48 naar ongeveer 32 kiloton, en de emissies van stikstofoxiden (NOx) van 199 naar ongeveer 184 kiloton. De gunstige neveneffecten voor de emissies van fijn stof (PM10) zijn minder groot. Er kunnen echter ook ongunstige neveneffecten plaatsvinden waardoor de emissies van ammoniak (NH3) en Niet-Methaan Vluchtige Organische Koolwaterstoffen (NMVOS) beperkt toenemen. De grootste onzekerheden in de geschatte neveneffecten worden veroorzaakt door het feit dat de maatregelen die nodig zijn om klimaat- en energiedoelstellingen te bereiken nog niet zijn goedgekeurd door de Nederlandse regering en parlement. Lees het volledige artikel en download het rapport via de site van het PBL.
Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft de neveneffecten op luchtverontreinigende emissies onderzocht voor 2020. Achterliggend idee is dat energiebesparing ook invloed heeft op de luchtkwaliteit.
De analyse laat zien dat klimaatbeleid in Nederland in 2020, de emissies van zwaveldioxide (SO2) kan verminderen van 48 naar ongeveer 32 kiloton, en de emissies van stikstofoxiden (NOx) van 199 naar ongeveer 184 kiloton. De gunstige neveneffecten voor de emissies van fijn stof (PM10) zijn minder groot. Er kunnen echter ook ongunstige neveneffecten plaatsvinden waardoor de emissies van ammoniak (NH3) en Niet-Methaan Vluchtige Organische Koolwaterstoffen (NMVOS) beperkt toenemen. De grootste onzekerheden in de geschatte neveneffecten worden veroorzaakt door het feit dat de maatregelen die nodig zijn om klimaat- en energiedoelstellingen te bereiken nog niet zijn goedgekeurd door de Nederlandse regering en parlement. Lees het volledige artikel en download het rapport via de site van het PBL. Comments are closed.
|
Archives
December 2014
Categories
All
|